ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

 

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

            Όπως γνωρίζετε οι παλαιότεροι και έχετε ενημερωθεί οι νεότεροι, η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία από το 1975 προάγει με μεθοδικότητα και συνέπεια τη γνώση για το σακχαρώδη διαβήτη. Επιστέγασμα αυτής της διαχρονικής προσπάθειας συνιστά  το 15ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο.

            Το φετινό Συνέδριό μας φιλοδοξεί να συγκεράσει αρμονικά, στις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε, το απόσταγμα της υπέρ 40ετούς γνώσης με τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα. Έλληνες και ξένοι ομιλητές θα αναπτύξουν θέματα σε αυτούς τους δύο συμπλεκόμενους άξονες: παλιότερου και νεότερου, εμπειρίας και έρευνας. Θα μας καταστήσουν κοινωνούς της γνώσης τους και θα μας ταξιδεύσουν στους θησαυρούς της βιβλιογραφίας. Θα δοθεί, όπως πάντα, η ευκαιρία και η δυνατότητα σε συναδέλφους να παρουσιάσουν δείγματα της τρέχουσας ερευνητικής προσπάθειας που βρίσκεται σε κοινό βηματισμό με την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια, σε πείσμα των δύσκολων καιρών που διανύουμε.

Όλες αυτές οι διαχρονικές επιστημονικές αξίες, ήτοι γνώση, εμπειρία, έρευνα τις οποίες υπηρετεί με συνέπεια η ΕΔΕ από την ίδρυσή της, την κατατάσσουν (ιστορικά πλέον) σε σημαντικότατο θεσμικό παράγοντα της ιατρικής κοινότητας, και ειδικότερα της διαβητολογίας στη χώρα μας.

            Με αυτόν τον οραματισμό σας προσκαλούμε στην Αθήνα, 15-18 Μαρτίου 2017. Η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή σας είναι απαραίτητη όχι μόνο για την επιτυχία του Συνεδρίου αλλά και για τη διασπορά/μετάδοση της γνώσης.

Ο Πρόεδρος

signature

Νικόλαος Παπάνας

Αν. Καθηγητής Παθολογίας-Σακχαρώδους Διαβήτη

Διαβητολογικό Κέντρο Β΄ Παθολογικής Κλινικής ΔΠΘ

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης